Meglehetősen kellemetlen, amikor kaparó, égő torokfájásra ébred az ember.
Bár a megelőzés a legjobb módszer ez ellen, ha mégis megfájdulna a torkunk, elősegíthetjük a gyógyulást bizonyos ételek és italok fogyasztásával.
Torokfájós vagy?
Az első hideg reggelek megérkezésével már vedd is elő a szekrény mélyéről a sálakat, valószínűleg ezek lesznek a leggyakrabban használt darabjaid októbertől március végéig.
A sálak mellett gyógyteákkal és szopogatós cukorkákkal is kell készülnöd az egyre hűvösebb időszakra, mert akármennyire igyekszel megelőzni a bajt, szezononként legalább egyszer biztos, hogy megfázol, és az orrfújás kellemetlensége mellett küzdhetsz a torokfájás bosszúságával is.
A torokfájással járó égő érzés rendkívül kényelmetlen még akkor is, ha éppen nem csinálunk semmit, nem beszélve arról, amikor enni vagy inni szeretnénk.
A megelőzés a legjobb „gyógymód”!
Öltözködjünk rétegesen, és igyekezzünk egészségesen étkezni, gondoskodjunk arról, hogy megfelelő mennyiségű C-vitamint vigyünk a szervezetünkbe (például a citrusfélék segítségével),
és az sem árt, ha például kamilla vagy kasvirág (ismertebb nevén: echinacea) gyógyteát iszogatunk munka közben vagy otthon.
Gyógyulást segítő ételek és italok
Tapasztalatból tudom, hogy akármennyire is vigyázunk, elég egy óvatlan pillanat, észrevétlen hanyagság, és másnap azzal a tipikus, kaparó, égő érzéssel ébredünk.
Kellemetlen ilyenkor bármit is fogyasztani, mégis: vannak olyan ételek és italok, amiket érdemes torokfájás esetén legyűrni, mert ha meg nem is gyógyítanak, de támogathatják a gyógyulásunkat.
Folytatás következik!