🍈A sárgadinnye nemcsak finom, zamatos és édes, hanem gyógyhatása is jelentős.
🍈Gondolná, hogy még a női bajokra is ehetjük ❓
🍈Az ázsiai eredetű sárgadinnye gyümölcs és gyógynövény is egyben.
🍈Szülőhazája India, ahol már 4000 évvel korábban is termesztették.
🍈A sárgadinnye a görög társánál kevésbé kedvelt, ám tápanyagtartalma jelentősebb.
🍈Többféle fajtáját ismerjük. Héja lehet rücskös, sima, hálós és barázdás is, húsa pedig narancsszínű és zöldes árnyalatú.
🍈🍈🍈Honnan tudjuk, hogy érett a sárgadinnye❓
🍈Az érett sárgadinnyét kivilágosodott héjáról, a bibepont felőli végének puhaságáról,
és ehhez kapcsolódó jellegzetes illatáról ismerhetjük meg.
🍈🍈🍈Milyen hatása van a sárgadinnyének❓
🍈Tápértéke a következő tápanyagokban rejlik: kalcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, magnézium, réz, cink és króm, A-vitamin, tiamin, folsav és C-vitamin.
🍈Gyógyhatását béta-karotin tartalmának köszönheti, ebből kifolyólag minden gyulladásos és lázas betegségre
kiváló gyógyír.
🍈Ez utóbbi idején kellemesen hűsít, és javítja a közérzetet.
🍈Jó hatást vált ki továbbá vékony- és vastagbélgyulladáskor, illetve a vékonybél végénél lévő záróizom gyulladása esetén.
🍈A bél e szakaszának megbetegedése főleg azoknál a vegetáriánusoknál jelentkezhet, akik táplálékuk legnagyobb részét nyersen fogyasztják.
🍈Női problémák kezelésére kiválóan alkalmas a sárgadinnye, főleg akkor, ha menstruációjuk rendszertelen vagy erős.
🍈A gyümölcs hatékonyságának a sora még mindig nem ért véget:
élénkíti a veseműködést és ezen kívül a köszvény, az epekő és a reuma egyik legjobb ellenszere.
🍈Kimagaslóan jó hatással van az immunrendszerre, tisztít, eltávolítja a fájdalommal járó lerakódásokat a test minden részéből így a bokából és a csuklóból is.
🍈Magas szénhidráttartalma miatt főétkezésként is az étrendbe illeszthető,
bár nagyon magas cukortartalma miatt a sárgadinnyét cukorbetegek csak kis mennyiségben fogyaszthatják ‼